Andra aktiviteter

Mojon Hills - Isla Plana - Spanien

Semester i Solen

Dykning, Mazzarons kustlinje är en av Spaniens bästa för dykning.

I La Azohia finns ett företag som man kan vända sig till om man vill lära sig dyka eller om man redan kan och vill ta sig ut i det kristallklara vattnet.


www.rivemar.com (spansk sida)

Vinprovning, I Murcia-regionen finns ett antal lokala vingårdar. Dit kan ni åka för att köpa vin eller få en rundvandring på gården och provsmaka spanskt vin.

Här är exempel på en lokala vingår som går att kontakta för besök.


www.vinosdejumilla.org

Sierra Nevada, här finns Europas sydligaste skidort. Vintersäsongen varar mellan december och första maj. Från Mojon Hills till Sierra Nevada tar det ca 3,5 timme med bil.

Det gör att du kan åka skidor under dagen för att sedan komma hem och ta ett sent kvällsdopp i poolen.


en.sierranevada.es (spansk sida)

Andra aktiviteterLa Manga är beteckningen på en 20 kilometer lång landtunga i regionen Murcia på Spaniens sydöstra kust. Landtungan med sin nord-sydliga sträckning avskiljer saltvattenlagunen Mar Menor från Medelhavet med en förbindelse genom ett smalt sund i nordöst. Europas största saltvattenlagun.


La Manga samt lagunen är helt klart värt att besöka.


När ni ändå är där så passa på att åka längst upp i den norra spetsen till byn Lo Pagan. Där finns ett lerbad som sägs vara bra för huden, som skönhetsbehandling, hjälper mot psoriasis och reumatiska besvär.


.

Fotbollsintresserade, Murcia har ett lag som spelar i ligan under La liga.

Kolla in här om Real Murcia spelar när ni är nere,


www.realmurcia.es (spansk sida)


Det finns även andra lag i närheten.

Ute aktiviteter, Det finns 7 regionala parker, ett naturreservat, 8 skyddade områden och 3 andra naturområden som ligger på Costa Cálida. Det finns flera vandringsstråk, berg att klättra/bestiga, cyckelslingor.


Det finns även väldigt mycket olika vattensporter att testa och om du vill upp i luften finns det även möjlighet att hoppa fallskärm mm.


För mer information kolla in denna sida,


costacalida.angloinfo.com

Semester i Solen


Calle Isla del Cangrejo,Isla Plana,Región de Murcia,Spanien