Lokal information

Mojon Hills - Isla Plana - Spanien

Semester i Solen

Lokal informationMurcia är namnet på provinsens huvudstad och i denna provins ligger Mojon Hills. Murcia ligger ca 50 minuters bilfärd från lägenheten. Staden grundades av morerna på 800-talet. Den äldre stadsdelen är väl värd ett besök och den enorma katedralen besöks flitigt av turister från alla länder. I staden finns gott om shoppingmöjligheter. Även IKEA har hittat hit.

Naturen i Murciaregionen är imponerande. Här finns allt från vita stränder till stränder med branta klippor även en blandning av öken, skog och berg. Här finns också mycket kvar av de traditionella spanska byarna med deras charm.

Cartagena är efter huvudstaden Murcia den viktigaste staden på Costa Calida. Cartagena grundades på romartiden och har sedan dess blommat ut till en massiv stad. Här finns allt som en stad ska innehålla, både gammalt och nytt. Bra shopping, bra restauranger, nöjen, sevärdheter mm.

Nått som ni ska komma ihåg att besöka är den bevarade amfiteatern.

Mojon Hills ligger i Isla Plana ca 1,5 timme från Alicante. Här finns den spanska traditionella landsbygden fortfarande kvar men även lite av turismen har hittat hit. Här finns naturen nära med imponerande berg i bakgrunden och stränderna samt havet i fronten!


7 minuters bilfärd västerut hittar vi Puerto de Mazarron med sin påkostade marina och vackra strandpromenad. Strandpromenaden erbjuder flera fina restauranger samt caféer. Här erbjuds även ett behagligt nattliv. På dagarna går det båtar från hamnen med glasdäck som gör att vattenlivet kommer väldigt nära. Här finns även en hel del affärer för shopping.

Semester i Solen


Calle Isla del Cangrejo,Isla Plana,Región de Murcia,Spanien